Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies om het sitebezoek te meten en het delen van pagina's via social media mogelijk te maken. Door het klikken op 'Ok!' en verder gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Voor meer informatie kunt u de privacypagina bezoeken.
hallo2021! - van de organisatie
Hallo2021!

Van de organisatie

Wij wilden u graag weer ontvangen om te toasten en elkaar de beste wensen te delen voor het jaar 2021 maar het kan nog even niet.

Toch is dit het moment om vooruit te kijken. De regio Alkmaar ondernemers hebben in het afgelopen jaar keihard, veerkrachtig – samen – innovatief gewerkt om de onderneming overeind te houden en het personeel zoveel mogelijk te behouden. Wij zijn trots op de ondernemers. Hou vol. Wij hebben jullie na deze Lockdown heel hard nodig.

Wat is er in 2020 goed gegaan?

De Leeghwaterbrug is geopend, de Diamantweg is gereconstrueerd, het Ringerscomplex is in de verkoop, het Kwakelhuis is ineens weg en de plannen voor bouwen op Overstad, Oudorp, Cascade aan de Stationsweg en Zuidzicht aan de Heilooer Tolweg zijn vergevorderd. In Heerhugowaard vorderen de plannen om het stations-gebied te transformeren en in Langedijk groeit Westerdel gestaag door.

Wat is er niet goed gegaan in 2020?

Geen evenementen, geen Kaasmarkt, geen cultuur, minder sport en weken lang Lockdown!

Hoe staan wij er nu voor?

Als gevolg van overheidssteun vanuit het Rijk, vanuit de gemeenten en de bijdrage die ondernemers hebben geleverd in het bizarre jaar 2020 is er na tien maanden Corona nog steeds heel veel positieve energie. Niet omdat wij nu de winter ingaan maar omdat velen er nog zijn en nu licht aan het einde van de tunnel zien. Er is gestart met vaccineren waardoor er naar verwachting minder druk wordt uitgeoefend op de zorg en men kan denken aan versoepeling zonder dat er weer een gedeeltelijke of volledige Lockdown zal volgen.

Het jaar 2021 moet het jaar van economisch herstel worden voor vele ondernemers, van psychisch herstel voor vele mensen en van geluksgevoel voor allen. Corona moet verdwijnen uit de wereld, uit de media maar vooral uit onze omgeving waardoor we elkaar weer kunnen ontmoeten, samen kunnen ontspannen maar vooral ook weer samen kunnen werken.

Er zijn in 2020 plannen uitgewerkt voor 2021. Nu u komt het erop aan dat we continueren. Er zijn elk jaar nieuwe plannen nodig voor het jaar erop. Er zijn kaders nodig. Nationale, Provinciale en Regionale kaders zullen op korte termijn opheldering moeten geven of de plannen integraal gerealiseerd kunnen worden en dat vereist veel lobbywerk en overleg. In deze fase is live vergaderen ver te prevaleren boven de tijdelijke oplossing met bijvoorbeeld beeldbellen via Teams.

In de investeringsraming van Provincie Noord-Holland stond Regio Alkmaar niet in de top drie. Maar er is nu één heel groot werk, De Duinpolderweg in de Haarlemmermeer geschrapt. Alkmaar kan stijgen op de Provinciale lijst en tevens nagaan of een eventueel tekort aan middelen is te verkrijgen uit het Wopke-Wiebes fonds. Alkmaar moet groot inzetten. Er zijn tientallen miljoenen nodig om ervoor te zorgen dat onze regio de meest geschikte regio is om de overloop uit Amsterdam te faciliteren. Het lijkt veel geld maar alternatieven in het Zuiden kosten al snel miljarden!

Alkmaar is de centrumgemeente ten Noorden van de MRA en moet op elk gebied floreren. Er komt een fantastisch Medisch Centrum, er zijn opleidingsfaciliteiten voor een Leven Lang Ontwikkelen op alle niveaus, er wordt geïnvesteerd in natuurontwikkeling en er is aandacht voor de leefbaarheid. Vele ondernemers en vele consumenten verduurzamen. Regio Alkmaar wordt geen tech Valley, seed valley of agri valley. Alkmaar wordt de regio van Liveability and happiness (Leefbaarheid en geluk).

Wij, Cornelus de Geus, Patricia Surendonk en Rob Niele, wensen u een fantastisch 2021 en veel geluk.

Bezoek de website van Ondernemend Regio Alkmaar
Bezoek de website van Ondernemend Alkmaar
Bezoek de website van Bedrijfskring Heerhugowaard
Bezoek de website van Bedrijfskring Langedijk
Bezoek de website van TdH
Bezoek de website van AZ
Bezoek de website van Netweters
Bezoek de website van RodiMedia
Bezoek de website van FDS Signmakers
Bezoek de website van Nedvice
Bezoek de website van Rabobank Alkmaar
Bezoek de website van Drukkerij Proja
Bezoek de website van Regio Alkmaar
Bezoek de website van NHN
Bezoek de website van Breddels Architecten
Bezoek de website van De Dieu
Bezoek de website van Bregman Bedrijfsmakelaardij
Bezoek de website van Bredewijn Kantoormeubelen
Bezoek de website van Stammis Horecaverhuur
Bezoek de website van De Verzekeringswinkel
Bezoek de website van EY
Bezoek de website van Baanbereik - Altijd de juiste baan binnen bereik
Bezoek de website van Durmi Auto
Bezoek de website van WSP
Bezoek de website van Hoogeboom BV
Bezoek de website van Anytime
Bezoek de website van Kroone Liefting
Bezoek de website van Lease A Bike
Bezoek de website van Postmedia
Bezoek de website van Cyso Group
Bezoek de website van Bloeisupport
Bezoek de website van Havik Auto
Bezoek de website van Loogman Groep
Bezoek de website van Junior IOT
Bezoek de website van Woodstock Vloeren
Bezoek de website van Tanger Advocaten
Bezoek de website van Middelbeek Autoverhuur Leasing
Bezoek de website van Burg Group
Bezoek de website van Uptown Outdoor Advertising
Bezoek de website van De Klop Groep
Bezoek de website van Sweco
Bezoek de website van Wild Hitradio
Bezoek de website van Concertcheck.nl
Bezoek de website van Ook partner worden
Partner van hallo2021
         

ontwerp: TdH [strategy+creation]
realisatie: Netweters
© hallo2021!
Oudegracht 36, 1811 CL Alkmaar
KvK 37058890